Enter The Flux - Atelier de dans contemporan

Profesor: George Pleșca
Enter The Flux - Atelier de dans contemporan Profesor: George Pleșca

Enter The Flux - Atelier de dans contemporan

Profesor: George Pleșca

Atelierele CCD se pot desfășura atât în limba română, cât și în limba engleză!

Descrierea atelierului:

Atelierul “Enter The Flux” are ca scop principal conștientizarea corpului și implicit a mișcării în spațiu prin procese cognitive și intuitive. Îmbinând diferite tehnici, metode și exerciții din diverse zone de expresie precum Artele Marțiale, Teatrul, Capoeira, Dansul Urban și Dansul Contemporan, vom încerca să ne înțelegem și să ne folosim corpul în cât mai multe moduri pentru a accesa ”starea de flux”. Prin flux înțeleg starea individului în care procesarea, asimilarea și transformarea informației externe se realizează accelerat astfel încât corpul să poată deveni valabil și adaptabil în orice situație. 

Câteva dintre punctele de interes ale cursurilor ar fi: improvizația, ritmica&coordonarea, manipularea vitezei, integrarea vocii în mișcare, floorwork, acrobatica, reținerea&prelucrarea rapidă a unui material coregrafic. 

De asemenea, antrenamentul are în vizor și dezvoltarea individului ca performer, oferind oportunități de explorare prin exerciții ce vizează  relația spațiu-timp-partener, prezența pe scenă, teatralitatea & ideea de joc. 

Biografie profesor:

George-Alexandru Pleșca este performer & coregraf și activează în zona culturală independentă din 2016. Este antrenat în diverse stiluri variind de la dans sportiv și street până la arte marțiale mixte, capoeira și dans contemporan. A finalizat studiile de licență și master în cadrul Facultății de Teatru U.N.A.T.C, specializarea Artă Coregrafică, timp în care a colaborat cu diverse personalități din zona artistică dans-teatru-film (ex: Ioachim Stroe, Andrea Gavriliu, Maria Beatrice Tudor, Denis Bolborea, Luiza Mihăilescu, Simona Dabija,  Ștefan Lupu, David Constantinescu, Corina Andrian, Arcadie Rusu, Ioana Marchidan, Mădălin Hîncu, Simona Deaconescu, Mariana Gavriciuc și alții). De asemenea, a absolvit programul educațional Academia de Dans și Performance (2022-2023), inițiat de Centrul Național al Dansului București.

 Este membru al companiei de dans Contemporary Creative Dreamers și face parte din Late Field Collective. Se alătură celor de la Linotip, Delazero, Centrul Național al Dansului și Tangaj Dance pentru diverse proiecte creative. Susține cursuri de mișcare pe plan local sau național, atât pentru începători cât și pentru profesioniști. 

Pe scenă și în afara ei, el urmărește ideea unei „stări de curgere / cursivitate”, un sentiment constant de conștientizare și înțelegere care permite corpului să acceseze diferite niveluri, texturi, ritmuri și sentimente prin conștiință. Abia după aceea putem încălca „regulile”, scufundându-ne în instinct, făcându-ne, prin urmare, cât mai imersivi și vii posibil în orice moment.

A participat la mai multe ateliere și cursuri de mișcare conduse de nume precum Horacio Macuacua, Peter Jasko, Sita Ostheimer, Anton Lachky, Linda Kapetanea & Josef Frucek, Jukstapoz Company, Natalia Pieczuro, Edivaldo Ernesto, Vittoria de Ferrari Sapeto, Fabian Wixe, Akira Yoshida, Lali Ayguade, Winston Reynolds, Rob Hayden, Gabriela Carrizo, Adrien Ouaki, Melanie Sorin, Noa Wertheim.

Descrierea Companiei:

Compania Contemporary Creative Dreamers este o organizație culturală independentă ce își desfășoară activitatea în domeniul Artei Coregrafice începând cu anul 2018, an în care compania a fost înființată la inițiativa coregrafului Daniel Dragomir. 

Scopul organizației este construirea unui context propice pentru desfășurarea de activități artistice în zona dansului contemporan, pentru tinerii dansatori, compozitori și artiști vizuali.

Printre principalele obiective, se enumeră:

1. Dezvoltarea Artei Coregrafice din Romania prin producția și difuzarea de spectacole de dans contemporan la nivel național și internațional;

2. Creșterea calității pregătirii dansatorilor profesioniști prin organizarea unor programe intensive de formare profesională;

3. Susținerea noii generații de profesioniști prin proiecte dedicate elevilor și studenților instituțiilor de învățământ vocational de stat și din mediul privat;

4. Încurajarea practicării dansului contemporan ca formă de dezvoltare corporală de către orice persoană prin organizarea constantă de ateliere de dans contemporan pentru amatori;

5. Conectarea la contextul internațional și construirea unei platforme educaționale internationale prin invitarea și găzduirea atelierelor susținute de profesori ce își desfășoară activitatea la nivel internațional;

În acest moment, nu avem programată nicio reprezentație viitoare.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe